Sve spremno za 7. Blanik kup Prijedor 2012

Sedmi Blanik kup „Prijedor 2012“ biće održan 25.avgusta na Aerodromu Urije, a planirano je učešće do 50 takmičara – potvrđeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ovog takmičenja kojem je predsjedavala ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić.

„Mi smo kao Vlada Republike Srpske prepoznali značaj jednog ovakvog takmičenja sportskog vazduhoplovstva, jer je `Blanik kup` postala tradicionalna manifestacija koja ima dobar rejting, što, prije svega, potvrđuje broj učesnika koji će najavio dolazak u Prijedor“, kazala je Rešićeva na konferenciji za novinare.

Ona je potvrdila da je današnja sjednica bila u funkciji posljednjih tehničkih priprema za odvijanje ovog takmičenja.

„Usvojili smo finansijski plan čiji je okvir oko 10.000 KM. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave učestvovaće sa 3.000 KM, Ministarstvo sporta sa 2.000 KM, te određene vladine organizacije, čime je Vlada Srpske obezbijedila oko 7.000 KM, dok će grad Prijedor obezbijediti ostatak uz učešće privatnih lica i sponzora“, rekla je Rešićeva.

Ona je dodala da je novina „Blanik kupa“, da će nakon takmičarskog dijela biti organizovan i defile aviona učesnika i ocijenila da će to biti interesantno za sve ljubitelje vazduhoplovnog sporta.

Direktor kupa Milan Marković potvrdio je da se očekuje učešće takmičara jedriličara iz Makedonije, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

“ Takmičenje će se odvijati u tri konkurencije Republika Srpska, BiH i otvoreno prvenstvo gdje će učestvovati svi takmičari koji dođu na `Blanik kup`“, kazao je Marković.

Riječ je o takmičenju pilota u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici „blanik L-23“ koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.
SRNA

Comments are closed.