Sve spremno za teniski Memorijal Dr Mladen Stojanović

Na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ od 18. do 27. maja održaće se 39. memorijal „Dr Mladen Stojanović“ koji već devetu godinu ima i status ITF Futures turnira, potvrđeno je na jučerašnjoj sjednici Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.
-U Prijedor u postoji tradicija igranja tenisa, tako da i ove godine očekujemo masovan odziv tenisera iz raznih krajeva svijeta što smatramo najboljom promocijom našeg grada kroz sport i druženje mladih, kazao je direktor Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Radovan Milojica.
Prema kalendaru turnira, od 18-20. maja održaće se kvalifikacioni mečevi 64 tenisera, nakon čega će svečanim otvaranjem biti označen početak glavnog turnira, na kojem će učestvovati 8 igrača iz kvalifikacija i 24 na osnovu ranga. Finale dubla predviđeno je za 26. maj, a finale pojedinaca 27. maja uz direktan televizijski prenos na RTRS-u.
Teniseri će se boriti za nagradni fond od 10.000 dolara, a pobjednici pored novčane nagrade osvajaju i 18 bodova na zvaničnoj ATP listi, a finalisti 12 bodova. Organizator ovogodišnjeg turnira je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, a pokrovitelji opština Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, uz podršku brojnih sponzora. Ovogodišnji turnir je u znaku obilježavanja 80 godina od osnivanja kluba te će tim povodom biti štampana prigodna monografija.
Glas Srpske

Comments are closed.