Svečana akademija Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor povodom 80 godina postojanja

tenis klub dr mladen stojanovic-akademija 1Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora svečanom akademijom obilježio je 80 godina postojanja.

„Teniseri su bili i ostali ponos Prijedora, njegovi najbolji promoteri u svijetu i sastavni dio turističke razglednice našeg grada. Okupljajući omladinu sve više, donosili su nam te male radosti u vidu pobjeda i pehara, a uvjeren sam da će ih u budućnosti biti još mnogo“, rekao je gradonačelnik Marko Pavić.

On je istakao da je ponosan što je više od 15 puta učestvovao u organizaciji Memorijalnog teniskog turnira „Doktor Mladen Stojanović“ od ukupno održanih 39, predsjedavao organizacionim odborima svih ovih turnira otkad su u rangu fjučersa i pružio podršku klubu kada su građeni peti teren i prva zatvorena hala za tenis u zimskim uslovima na prostorima Republike Srpske.

tenis klub dr mladen stojanovic-akademija 2Osim Paviću, direktor Kluba Radovan Milojica plakete za doprinos dodijelio je Radi Gvozdenu iz Ministartsva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, direktoru rudnika „ArcelorMittal Prijedor“ Mladenu Jelači, predsjedniku Teniskog saveza Republike Srpske Drašku Milinoviću, koji je član ovog kluba od pete godine, te Nenadu Jandriću, najbolje plasiranom teniseru iz BiH na rang-listi veterana starijih od 35 godina.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović izjavio je da Tenis klub „Doktor Mladen Stojanović“ ima tradiciju i da je jedini koji dosljedno provodi politiku Saveza.

tenis klub dr mladen stojanovic-akademija 3„Organizator je više međunarodnih tuirnira pod našim i pokroviteljstvom Teniskog saveza BiH i na tome, kao i na cjelokupnom radu, može se čestitati onima koji vode ovaj klub“, rekao je Milinović novinarima u Prijedoru i dodao da će ovaj klub uvijek imati podršku Saveza, podsjećajući da su njegovi teniseri članovi Teniske reprezentacije BiH.

Predsjednik Kluba Mišo Rodić rekao je da ovaj sportski kolektiv danas ima 350 članova, četiri trenera i besplatnu školu tenisa za djecu.

„Ponosni smo na činjenicu da je naš klub prije 20 godina bio jedan od osnivača Teniskog saveza Republike Srpske sa kojim imamo odličnu saradnju, kao i sa klubovima, prije svih `Prohemom` iz Brčkog, ali i klubovima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije“, istakao je Rodić.

tenis klub dr mladen stojanovic-akademija 4Povodom jubileja priređeno je dopunjeno izdanje monografije Nenada Marjanovića „Tenis u Prijedoru 1914-1999“, a na akademiji je prikazan dokumentarni film novinarke Tanje Mandić o istorijatu ovog sportskog kolektiva.

Klub je osnovan 1932. godine kao teniska sekcija, a od 1966. godine nosi ime njenog pokretača – doktora Mladena Stojanovića. Od 1967. godine u čast ovog narodnog heroja održava se tradicionalni memorijalni turnir na kojem su učestovali i Goran Prpić, Viktor Troicki i Janko Tipsarević. Od 2004. turnir ima rang ITF fjučersa za seniore.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.