Tekvando klub „Ljubija“ Prijedor-Kovači medalja: Novi uspjeh na takmičenju u Italiji

Proteklog vikenda u italijanskom gradu Trstu održan je Međunarodni tekvando turnir na kome su učestvovale 34 selekcije iz cijele Evrope.

Među učesnicima se našla i tekvando selekcija Republike Srpske, predvođena trenerskom četvorkom Arežina, Teofilović, Mićić, Vujadinović.

Ekipu su činili najbolji takmičari Republike Srpske iz klubova „Ljubija“ Prijedor, „Derventa“, „Jopa“ Bijeljina i „Wolf“ Ugljevik.

Poslije odličnih rezutata i uspjeha u Slovačkoj prije dvije sedmice, selekcija Republike Srpske još jednom je demonstrirala odlično poznavanje ovog olimpijskog sporta te je u ekipnom plasmanu osvojeno prvo mjesto.

Redom su „padali“ Nijemci, Italijani, Španci… U odnosu na nastup u Slovačkoj, klub iz grada na Sani nastupio je u malo izmijenjenom sastavu što je rezultiralo još boljim rezultatima prijedorskih boraca a ukupno su osvojili 15 medalja, 9 zlatnih i 6 srebrnih.

Medalje su osvojili: Andrea Vujanović, Dragoljub Stanojević, Bojan Bešir, Radomir Borenović, Milica Miodragović, Danijela Švabić, Vladan Karlica, Milica Branković, Petar Krunić (zlatne medalje), Mile Kovačević, Boris Bešir, Danijela Švabić, Nemanja Škorić, Zoran Babić, Andrea Bursać(srebrne medalje).

Tekst i foto – Tekvando klub „Ljubija“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.