Trener Rudar Prijedora Velimir Stojnić ne želi da bude sakupljač perja po vjetru: Pravila se znaju

velimir stojnic-izjavaKada paket bude slučajno otpakovan, ili možda vreća sa dragocjenim tvarima odvezana, i na talasima usputnog vjetra sadržaj distribuiran u javnost onda se pojave sakupljači koji žele da što prije pomenuti sadržaj vrate na prvobitno mjesto. To liči više na sakupljače perja uz strujanje vjetra, nezahvalnu ulogu, koji „ni pod razno“ ne želi da prihvati šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

– Ne razmišljam u tom pravcu. Nastojim i želim da radim što bolje mogu i znam u interesu kluba, ali klovn sigurno biti neću. Neka javnost bruji i konstruište šta hoće i želi, po svojoj slobodnoj volji, ja znam svoj put i pravac. Ne odustajem od njega! – pomalo ljutito je istakao strateg prijedorskog premijerligaša.

Zimsku pauzu u gradu na Sani koriste i dobronamjerni i zli da ispišu scenarija svojih priča. Više je onih drugih, ali na svu sreću i visokih zidova od koje se odbijaju u bespovratni ambis.

– Imamo dovoljno snage i umijeća da se izborimo sa onima koji se predstavljaju kao prijatelji kluba, a ustvari rade u suprotnom pravcu. Neka sve to ide na njihovu dušu. Čist sam pred ljudima, samim sobom, ali i Bogom i interesuje me samo Rudar Prijedor. Za sve postoje pravila i odgovori – dodao je Stojnić.

Šta je zapravo problem i u kom grmu leži zec?

Raznorazne konstrukcije i „pouzdani izvori“ rasturaju igrački kadar Prijedorčana mnogo prije zvaničnog početka zimskog prelaznog roka. Mnogi su umislili da su fudbalski menadžeri, sele igrače od jedne do druge sredine, utvrđuju pazar, obmanjuju javnost…

– Dok sam trener Rudar Prijedora važi pravilo kojeg se držim i koje je jedino logično: kome je istekao ugovor neka traži, ako hoće da idu u novu sredinu, ne možemo da ih spriječimo. Oni koji su ugovorom vezani za Rudar Prijedor ako žele mogu da idu samo uz obeštećenje klubu koje će utvrditi naš Upravni odbor. Trećih igrača nema, ustvari postoje oni koje želimo da zadržimo i već smo neke razgovore obavili i dogovore postigli – istakao je strateg „zeleno-crnih“.

Javnost bruji da će kapiten Borislav Mikić i defanzivac Emilko Janković u zenički Čelik. I da se još neki premijerligaški klubovi interesuju za njih.

– Sa obojicom smo obavili razgovore i nije tačno da ih treba Čelik. Možda sam kao trener slagan pa ne baratam ispravnom informacijom. Tačno je da za Mikića i Jankovića postoje ponude drugih klubova, ali i to da su dali načelnu saglasnost da ostaju u Rudar Prijedoru i sa njima će biti finiširan dogovor za proljeće. Opet kažem, postoje razne opcije. Do prozivke ćemo tačno znati šta, kuda i sa kim dalje možemo i trebamo – jasan je Stojnić.

Mnogi se interesuju i za napadača Harisa Handžića koji je s kapitenom Mikićem sa četiri pogotka najbolji strijelac jesenjeg dela Premijer lige BiH u dresu Rudar Prijedora.

– Sa Handžićem imamo kompromisan dogovor. On želi u inostranstvo, ali i dogovor s nama da ostane ukoliko ne bude išao van granica. Mislim da ćemo na proljeće imati kvalitetan sastav koji će moći da odgovori svim zahtjevima i postavljenim ambicijama. Želimo na vrijeme da pobjegnemo od ugroženih ekipa i rasterećeno odigramo i borimo se za mesto u gornjem dijelu tabele. Javnost neka priča šta hoće, mi svoje znamo i teren je jedini mjerodavan – zaključio je na kraju Velimir Baja Stojnić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.