Trijumf za ostanak u vrhu

Fudbaleri Borca daju rivale Rudar Prijedoru, a to znači da će izabranici Borisa Gavrana u subotu gostovati u Banovićima kod otpisane Budućnosti.
Ovo pravilo biće prekinuto za trenutak u srijedu, 4. maja, kada se u Prijedoru sastaju Rudar Prijedor i Borac, a poslije toga opet će Banjalučani „davati“ protivnike Prijedorčanima.
– Već sada se osjeća atmosfera derbija, ali prije toga imamo obavezu protiv Budućnosti. Duel Rudar Prijedor – Borac je najveći u ovom dijelu zemlje, sigurno je da će tribine biti pune, doći će i Banjalučani u velikom broju. Za taj meč se spremamo kao i za sve ostale i volio bih da pobijedi fudbal. Očekujem pravu utakmicu, punu neizvjesnosti – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Boris Gavran.
Pobjeda (2:0) protiv Zrinjskog vratila je raspoloženje u tabor Rudar Prijedora. Tim trijumfom „zeleno-crni“ su obezbijedili opstanak u premijerligaškom društvu, što je bio i prioritetni cilj prije početka sezone.
– Iskreno, Budućnost ima mnogo bolji tim nego što to njihovo mjesto na tabeli pokazuje. Zaista mislim tako i smatram da su Banovićani imali samo nesrećan niz koji ih je koštao premijerligaškog života. Iako ćemo nastupiti opet oslabljeni, što je naš veliki problem, nastojaćemo da prikažemo dopadljivu igru i stignemo do pobjede – jasan je trener Prijedorčana.
U Banovićima stručni štab Rudar Prijedora neće moći da računa na povrijeđene Aleksandra Kikića i Ognjena Dašića, zatim Gorana Kotarana koji pauzira zbog isključenja protiv Zrinjskog, a roviti su Zoran Rajović i Dalibor Dragić.
– Koga nema bez njega se i može i mora. Kikić i Dašić treniraju lagano i biće spremni tek za sedam dana. Imamo mnogo rovitih igrača. Poslije Zrinjskog nama je pao kamen, sada mnogo lakše i opuštenije možemo da igramo u finišu prvenstva – jasan je Gavran.
Tekst – Glas Srpske
Foto – arhiva www.gradprijedor.com

Comments are closed.