Turnir „Mladost 2016“: Penalima do trijumfa

turnir

Finalnim utakmicama sinoć je u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru završen 33. tradicionalni turnir u Malom fudbalu „Mladost 2016“.

U četiri konkurencije nastupile su 32. ekipe.

U finalnim susretima pretpionira, kadeta i juniora sinoć su odlučili penali.

U prvom susretu pretpioniri ekipe “Picerija OK”, nakon penala, sa 3:2 pobjedili su tim “Down Town”, dok su pioniri ekipe “Hit Taxi” rezultatom 2:1 pobjedili “Piceriju OK”.

Meč kadetskih timova “Rudprom 1” i “Lucky Pri” ponudio je mnogo uzbuđenja. “Rudari” su bili favoriti, ali su srčanom igrom i uz podršku navijača “Lucky Pri” uspjeli iznenaditi. Kvalitetni, rezultatski neizvjesan meč, okončan je rezultatom 2:2. Nakon izvođenja penala krajnji rezultat je bio 4:2 za “Lucky Pri”.

U juniorskom finalu turnira mlađih kategorija “Mladost 2016” trofejna ekipa “Rudprom” je bila favorit obzirom da je u grupnoj fazi bila uspješnija od najprijatnijeg iznenađena turnira ekipe “Caffe bar Obala”. U regularnom djelu susret je završen rezultatom 2:2, a nakon penala bilo je 4:3 za “Caffe bar Obala”.

Jedinstvena je ocjena učesnika turnira, ljubitelja malog fudbala, te publike da je ovo bio najbolje organizovani turnir u organizaciji Javne ustanove Sportska dvorana “Mladost”.

Dvorana je bila zagrijana, organizacioni tim predvođen direktorom dvorane Darkom Stojanovićem i rukovodiocem turnira Željkom Vukovićem besprijekorno je funkcionisao.

Sve službe, a posebno sudije bili su na visini zadatka.

Pokrovitelj turnira „Mladost 2016“ bio je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli i sponzori.

Večeri malog fudbala poseban ton su dale prijedorske mažoretkinje, učenice Senke Spasojević.

Posebne simpatije osvojili su revijalnim susretom pjetlići Škole fudbala “Braća Đurovski” i FK “Svodna”.

Medijski pokrovitelj turnira bili su RTV Prijedor i Kozarski vjesnik.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.