U Prijedoru počela rekonstrukcija Gradskog stadiona

Uz pomoć Opštine Prijedor i brojnih prijatelja počela je rekonstrukcija Gradskog stadiona na Sani, da bi Fudbalski klub Rudar Prijedor stekao uslove za takmičenje u Premijer ligi BiH. Stručni saradnik za sport u Opštini Prijedor Zdravko Ostojić je potvrdio da je počela prva faza rekonstrukcije tribina Gradskog stadiona, čija je vrijednost 300.000 maraka.

– Sredstva će u ovoj prvoj fazi rekonstrukcije većim dijelom obezbijediti opština Prijedor, tako što će se predvidjeti nova budžetska stavka – Gradski stadion, a očekuje se i pomoć mnogobrojnih ljubitelja sporta, posebno fudbala i prijedorskih „plavo-žutih“ – rekao je Ostojić.

On je potvrdio da su radovi počeli na rekonstrukciji centralne tribine, tako što će biti postavljena montažna tribina sa 1.500 mjesta za sjedenje, uređena vip loža, svlačionice za igrače, kupatila i prostorije za sudije i delegate, kao i prolaz za igrače do terena. Predsjednik Skupštine FK Rudar Prijedor Božo Grbić je potvrdio da su četiri prijedorska građevinska preduzeća „Niskogradnja“, „Mozaik“, „Unijat“ i „Gradinvest“ juče uvedeni u posao i da su radovi već počeli.

– U ovoj prvoj fazi planirano je da se dijelom za stajanje prilagodi i istočna tribina, mada će o njenom sređivanju biti govora kasnije – rekao je Grbić.

On je potvrdio da je završetak radova planiran za 20. jul, da će pomoć ovom prijedorskom premijerligašu pružiti donatori, prijatelji kluba, a očekuje se i razumijevanje izvođača radova.

– Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da radove završimo na vrijeme te da će Komisija za sertifikaciju stadiona FS BiH verifikovati da je ovaj objekat spreman da ugosti fudbalske klubove iz Premijer lige BiH. Nadamo se da ćemo već prvu utakmicu u Premijer ligi BiH igrati na svom terenu, pred domaćom publikom – rekao je Grbić.

Prema Grbićevim riječima, u drugoj fazi najvjerovatnije sljedeće godine nastaviće se radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona, tako što će biti izgrađena i istočna tribina, na kojoj će biti obezbijeđeno još dodatnih 1.500 mjesta za sjedenje.

Kada je u pitanju igrački kadar za novu sezonu, u klubu još uvijek niko nije zatražio ispisnicu:
– Za sada niko od igrača nije zatražio papire i u toku su razgovori sa njima da bi zadržali sve raspoložive snage. Naravno, pokušaćemo u granicama finansijskih mogućnosti i da se pojačamo. Šef stručnog štaba Darko Nestorović zakazao je prozivku za 25. jun, kada će početi pripreme – rekao je direktor kluba Mladen Zgonjanin.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.