U Rudar Prijedoru misle na budućnost u vlastitom pogonu: Omladinci za ponos

rudar prijedor grbKvalitetan i stručan rad, protkan profesionalizmom i pedagogijom urodio je plodom, a rezultati koje su omladinci Rudar Prijedora postizali minule jeseni nisu ostali neprimjećeni, dobili su nagrade u vidu poziva mladih „rudara“ u reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Za kamp u Sportskom centru Circle internacional u Međugorju pod nazivom „Zima 2013“ koji organizuje Fudbalski savez BiH iz tabora premijerligaša iz grada na Sani pozvana su četvorica igrača sva tri uzrasta (pioniri, kadeti i juniori).

Selektor pionira BiH Zoran Erbez na okupljanje od 18. do 21. januara ove godine pozvao je Davida Kuridžu, dok je njegov kolega po struci u kadetskom timu Sakib Malkočević uputio pozive Dejanu Tici i Jasminu Kadiriću. U juniorskom timu kod selektora Tonija Karačića u kampu će biti Prijedorčanin Siniša Saničanin.

– Ovo je veliko priznanje za naš klub i dokaz da kvalitetno i odgovorno radimo u omladinskom pogonu. Ovo je ujedno za nas i dodatna obaveza i motiv da u budućnosti budemo još bolji i organizovaniji. U proteklom periodu uradili smo mnoge pozitivne stvari i nastavićemo u tom pravcu. Imamo dobru osnovu da izgradimo sistem školovanja i produkcije igrača u vlastitom kadru što i jeste budućnost siromašnih podneblja i klubova – istakao je član Upravnog odbora Rudar Prijedora zadužen za omladinski fudbal i najbolji sportski radnik grada Prijedora za 2012. godinu Predrag Šorga.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić zakazao je prozivku igrača za proljećni dio sezone u utorak, 15. januara u 11 časova. Na prvom okupljanju u novoj godini biće i devet najtalentovanijih omladinaca koji će se priključiti radu prvog tima. To su: Neven Adžić, Nermin Hodžić, Obren Krička, Rastko Rokvić, Siniša Saničanin, Saša Pušac, Aleksandar Jovičić, te golmani Nemanja Petrović i Dejan Inđić.

– Razgovarali smo o ovim stvarima i donesena je zajednička odluka da vidimo na koga najozbiljnije možemo da računamo u narednom periodu. Omladinci treba da osjete rad seniorskog tima jer će, nadamo se, u skorijoj budućnosti oni biti oslonac kluba – dodao je Stojnić.

U Rudar Prijedoru zaista misle na budućnost u vlastitim redovima i omladinskom pogonu jer imaju igrače u mlađim selekcijama za ponos.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.