Uoči početka sezone Rudaru neophodan golgeter

Prijedorski premijerligaš uspješno je obavio pripremni period i, prema svemu sudeći, završio dovođenje novih igrača, ali se odrekao nekolicine na određeno vrijeme. Naime, za vrijeme napornih pripremnih faza, posebno test-utakmica, stekao se utisak da nekolicini, pored ostalog, nedostaje takmičarskog iskustva pa su upućeni na kaljenje u susjedne klubove.
Tako je trener Dragan Radović sveo spisak na 24 igrača, ali se ostavlja mogućnost da se angažira još jedan klasični špic.
– Spisak od 35 kandidata za takmičarski pogon, sveli smo na 24, ali ima prostora da uvrstimo još jednog, ali izrazitog golgetera. Svi oni za koje smo se odlučili, potvrdili su premijerligaške vrijednosti. Naglašavamo da su i oni koje smo dali na posudbu u Podgrmeč i Slobodu, na oku i da je njihov povratak za drugi dio prvenstva moguć.
Eventualni povratak Mirze Džafića, koji još traga za angažmanom u inozemstvu, riješio bi jedinu enigmu u napadu. Vjerujemo da se odlazak Saše Kovačevića i Aleksandra Kikića neće osjetiti – uvjeren je Dragan Radović, trener Rudara.
Dnevni avaz

Comments are closed.