Uprkos porazu od Partizana, mladi fudbaleri Radnika Urije zadovoljili igrom

Mladi fudbaleri FK „Radnik Urije“ Prijedor završili su svoju mini turneju po Srbiji utakmicom protiv vršnjaka iz FK „Partizan“.

Trofejna generacija „Urijaša“, djeca 2002. godište, odigrali su susret protiv vršnjaka iz „Partizana“ u Sportskom centru „Zemunelo“.

Iako su poraženi rezultatom 3-0, mladi Prijedorčani su pružili odličnu partiju i prava je šteta da šanse koje su imali Đorđe i Lazar Nišić te Miloš Sadžak nisu pretvorene u pogotke.

Igralo se 2 puta po 25 minuta na pola terena a treneri beogradskog kluba pohvalno su se izrazili o igrama mladih fudbalera „Radnika Urije“.

Iz prijedorskog kluba ističu da je čitava ekspedicija odlično primljena od strane „Partizana“, djeca su posjetila „Teleoptik“ i trofejnu salu a na kraju putovanja bili su i na utakmici Superlige Srbije između „Partizana“ i „Hajduka“ iz Kule.

Za generaciju 2002. godišta koja je izašla na megdan „Partizanu“ nastupili su: Đorđe i Lazar Nišić, Miloš Sadžak, Rendić Petar, Bjelobrk Marko, Babić Luka, Trkulja Nikola, Trninić Aleksa, Pešević Đorđe, Vuruna Sergej, Stojaković Stefan, Đaković Srđan, Mandić Miljan, Ljuboja Aleksa, Banović Đorđe, Aljetić Milan i Vasiljević Nikolina.

Rukovodstvo FK „Radnik Urije“ Prijedor se iskreno zahvaljuje na pomoći i gostoprimstvu Prijedorčanima Ranku Vojinoviću, u čijem hotelu se spavali, te Radoslavu Mačinkoviću koji je sve vrijeme sa svojim sinovima bio na usluzi mladim fudbalerima i obezbjedio posjet „Partizanu“.

Ostaje zaključak da ova generacija FK „Radnik Urije“ Prijedor ima veliki potencijal i vrijedi ulagati u njih.

Nakon svih turnira na kojima su učestvovali i sa kojih su donosili trofeje, utakmica sa „Partizanom“ je pokazala da puno mogu i vrijede sto potvrđuju i riječi stručnjaka koji su ih gledali.
Tekst i foto – FK „Radnik Urije“ Prijedor i GradPrijedor.com

Comments are closed.