Usavršavanje trenera Odbojkaškog kluba „Prijedor Vožd“: Ivana Jazić sa američkom licencom

ivana jazic 2 Prvotimka seniorske ekipe i trener mlađih uzrasta Odbojkaškog kluba „Prijedor Vožd“ iz Prijedora, Ivana Jazić, boravila je nekoliko proteklih mjeseci u Sjedinjenim Američkim Državama, što joj je omogućilo da, svojevrsnim usavršavanjem dobije američku trenersku licencu.

Pohađala je prestižnu privatnu akademiju sporta gospodina Berija Lovlejsa u Pensilvaniji, te sada želi da prenese stečeno znanje na svoje saigračice kao i na mlađe generacije u pomenutom sportskom kolektivu.

ivana jazic 3-Nisam planirala da idem u Pensilvaniju, već u Nju Dzersi gdje me je čekao sezonski posao, ali mi je pred sam polazak za SAD posao otkazan zbog nepotpune dokumentacije poslodavaca. Tako me je igrom slučaja put odveo u mali gradić Betlehem na istoku Pensilvanije, gdje mi je ponuđen drugi posao koji sam prihvatila. Moj tim menadžer Slobodan Mudrinić me je odmah uputio na privatnu akademiju gospodina Lovlejsa sa kojim je od ranije bio u kontaktu, a čija se akademija nalazi u Katasakvi, gradiću pored Betlehema. Problem je bio što sam, zbog njegove popularnosti i kvaliteta, na prve slobodne termine morala čekati čak tri mjeseca, ali isplatilo se. Ne samo da sam stekla ogromno iskustvo i znanje, certifikat akademije i licencu nadležnog saveza, već mi mnogo znači što imam potpunu podršku gospodina Lovlejsa u primjeni njegovog programa kako na svoje saigračice, tako i na mlađe kategorije u klubu koje treniram – istakla je Jazićeva.

ivana jazic 1U OK „Prijedor Vožd“ je, pored rada sa ženskim selekcijama, od kojih se najbolji tim zakmiči u drugoligaškoj konkurenciji Republike Srpske, počeo rad i sa muškom ekipom. Upis još uvijek traje, a u klubu se mogu svakodnevno javiti dječaci rođeni 2006.godine i stariji.

– U dosadašnjem radu prioritet je stavljen na infrastrukturu tako da je uz teren za odbojku na pijesku, koji je osposoboljen u saradnji sa gradskom administracijom i odgovara standardima za organizaciju međunarodnih turnira, klub od svojih sredstava napravio dva terena za „greenvolley“. U planu je izgradnja teniskog terena, sve u sklopu Aerodroma „Urije“. Imamo troje trenera, od kojih će iskustvo Jazićeve iz SAD biti dragocjeno, a nadamo se da ćemo u narednom periodu dobiti značajnija sredstva iz budžeta lokalne samouoprave shodno obimu rada u klubu. Uvjereni smo da bi djevojke sa dva pojačanja mogle da konkurišu za plasman u Prvu ligu RS, ali bez finansijskih sredstava to nije moguće – rekao je tim menadžer prijedorskog kluba Slobodan Mudrinić

Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com i Ivana Jazić

Comments are closed.