Uskoro Upravni odbor Rudar Prijedora

Imenovanjem Velimira Baje Stojnića za trenera „na duge staze“ kako su rekli u klubu riješen je jedan veliki problem u takmičarskom segmentu Rudar Prijedora. Međutim, ostaje da se riješi i organizacioni, odnosno poznato je da klub nema Upravni odbor i da brigu o „rudarima“ vode četiri čoveka, tričlana komisija u sastavu Nebojša Tomičić, Milorad Šipka i Rešid Crnalić Gerti, kao i vršilac dužnosti sekretar Milan Milunović Milun.
Predsjednik tročlane Komisije i v. d. direktora kluba Nebojša Tomičić je bio zadovoljan produžetkom saradnje sa trenerom Stojnićem.
– U ime privremenog organa, komisije kojom predsjedavam želim da se zahvalim svima onima koji su u teškom periodu bili uz klub i koji su nam davali podršku. Hvala i treneru Stojniću koji je na terenu sa igračima ostvario zacrtani cilj i sada se nalazimo na novom početku koji će, svi se nadamo, biti uspješan i polodonosan. Pred nama je zadatak da složimo novu upravu i nadam se da će se to desiti veoma brzo – istakao je Tomičić.
Rešid Crnalić Gerti član tročlane komisije poslije imenovanja novog-starog trenera je rekao:
– Plašio sam se, ne bih volio da sa ovakvim čovjekom i trenerom nismo produžili ugovor. Drago mi je zbog Baje Stojnića što je produžio saradnju s Rudar Prijedorom. Ovakav trener se rijetko sreće, baš sam radostan što je ponovo s nama, odnosno što ćemo imati priliku da radimo zajedno. Ovim potezom smo riješili veliki problem i najosjetljivije mjesto, sada treba još da se složi i nova uprava. Nema razloga da se mnogo čeka, vremena mnogo nema.
Milorad Šipka se poslije 15 godina pauze vratio u Rudar Prijedor i bio je jedan od zagovornika produžetka saradnje sa trenerom Stojnićem, kao i kompletno rukovodstvo koje trenutno vodi brigu o klubu.
– Poslije svega, kada smo odradili jedini i isključivi cilj – opstanak u Premijer ligi BiH – bilo je logično da sa Stojnićem nastavimo saradnju i pružimo mu šansu i u narednom periodu. Imali smo u vidu njegov prethodni rad i angažovanost, dao je novu dimenziju u klubu što smo znali da cijenimo i rezultat toga je novi ugovor. Očekujemo da sponzori kluba vrlo brzo organizuju Skupštinu na kojoj će biti imenovan i Upravni odbor kako bi klub imao i sistemski uređen organizacioni segment. Klub, kao što kaže načelnik opštine Marko Pavić nikada više ne smije da dozvoli da se bori za opstanak već da bude u sredini tabele i to gornjem dijelu sa tendencijom da u svakom momentu napadne Evropu – rekao je Šipka.
Sada je na potezu predsjednik Skupštine Božo Grbić koji treba da sazove najviše klupsko tijelo koje će imenovati Upravni odbor. Kako smo nezvanično saznali to bi trebalo da se dogodi do 15. juna.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – FK Rudar Prijedor

Comments are closed.