Vedran Kantar: Borac novi izazov

Vedran Kantar je peto ovoljetošnje pojačanje banjalučkog Borca. Ofanzivni ljevonogi vezista Rudar Prijedora potpisao je ugovor s „crveno-plavima“ pa se pridružio golmanima Daliboru Koziću i Asmiru Avdukiću, odnosno igračima Jovici Stokiću i Slaviši Dugiću koji su takođe stigli na Gradski stadion. U grad na Vrbasu trebalo bi da doputuje iz Srbije i Marko Živković s kojim je sve dogovoreno i on bi trebalo da stavi paraf na ugovor sa učesnikom kvalifikacija za Evropsku ligu.
Bivši junior banjalučkog premijerligaša Stefan Udovičić već nekoliko dana je u Banjaluci i trenira u matičnom klubu. Postoji mogućnost da potpiše ugovor s „crveno-plavima“. Igra u napadu, još uvijek nema 21 godinu, a u posljednjoj sezoni bio je član Radničkog 1923 iz Kragujevca. Prije toga je igrao za prvoligaša iz Beograda Čukarički Stankom.
O dolasku na banjalučki Gradski stadion Vedran Kantar ima samo reči hvale.
– U Rudar Prijedoru mi je istekao ugovor, došao sam u Borac, priključio se radu koji vodi Slaviša Božičić s ciljem da se oprobam i na Gradskom stadionu u Banjaluci. Nadam se da će mi Borac poslužiti kao odskočna daska u daljoj karijeri i odlasku u inostranstvo – istakao je Vedran Kantar poslije prvog treninga u Borcu.
Najbolji strijelac i fudbaler Prijedorčana u prošloj sezoni je došao u Banjaluku kao slobodan igrač.
– Rudar Prijedoru želim sve najbolje, ali jednostavno hoću napredak u karijeri i da igram na, za stepenicu, višem nivou. Mnogo toga lijepog sam čuo od bivših saigrača o velikanu iz Platonove ulice, posebno Dragoslava Stakića koji je nedavno potpisao ugovor sa slovenačkim prvoligašem Rudarom iz Velenja. Smatram da su Borac i Banjaluka prava sredina za mene i ostvarenje daljih ambicija i ciljeva u karijeri – dodao je Kantar.
Tako je nastavljen trend prelazaka fudbalera iz Prijedora u Banjaluku, poslije članova šampionske generacije iz 2009. godine u Republici Srpskoj Asmira Avdukića, Saše Kovačevića i Dragoslava Stakića i Vedran Kantar se odlučio da obuče „crveno-plavi“ dres.
– Dolazak u Borac je izazov za svakog igrača, tako i mene. Ne plašim se obaveza ni izazova, došao sam da se dokažem i pokažem i nadam se dalje skočim u inostranstvo. Trudiću se da se što bolje spremim i opravdam ukazano povjerenje. Pred nama su vrlo brzo kvalifikacije za Evropsku ligu, a samim tim i velike obaveze. Nadamo se svi da ćemo uspješno preskočiti prvu prepreku u Evropi što je, kako sam čuo prvih dana boravka u Banjaluci, prioritetni cilj – rekao je na kraju Vedran Kantar koji treba da potpiše dvogodišnji ugovor s Banjalučanima.
Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.