Veliki uspjeh kadetkinja KK Hunters Prijedor

Kadetkinje KK „Hunters“ Prijedor postigle su najveći uspjeh prijedorske ženske košarke u mlađim kategorijama. Kolo prije kraja Lige mladih PKO Banjaluka, obezbjedile su 2. mjesto i samim time plasirale su se na finalni turnir za prvaka RS, tj. među 4 najbolje ekipe.

U zadnje dvije utakmice zabilježene su sigurne pobjede, a obje su igrane na „vrućim“ gostujućim terenima protiv konkurenata za plasman na Final 4. Djevojke su pružile maksimum, velikim zalaganjem i bez predaje u trenucima kad su protivnice imale prednost došle su do zasluženih pobjeda.

U obje utakmice presudan je bio četvrti period, a posebno je bila neizvjesna utakmica u Gradišci, gdje su domaće igračice kontrolisale utakmicu do zadnjih 12 minuta. Tada su se mlade Prijedorčanke posljednjim atomima snage vratile iz zaostatka od 15 poena, izborile produžetak u kojem su protivnicama dozvolile da postignu samo 3 poena.

Rezultati 8. i 9. kola
KK ORLOVI Banjaluka : KK HUNTERS Prijedor 41:55 (10:13, 9:10, 15:15, 7:17)
Vrućinić, Janjetović 2, Stojičić, Stojnić, Kljajić 16, Branković, Vuković, Ćosić 12, Obradović 6, Rokvić 5, Vranješ, Mrđa 10

ŽKK KOZARA Gradiška : KK HUNTERS Prijedor 61:74 (8:13, 16:12, 20:8, 14:25, 3:16)
Vrućinić 4, Janjetović 8, Stojičić, Stojnić 4, Kljajić 1, Vuković 2, Ćosić 8, Rokvić 19, Obradović 17, Mrđa 13

Kako je rekao trener mladih košarkašica Branko Ljuboja, sljedeći zadatak KK Hunters je da se obezbjede finansijska sredstva za učešće na finalnom turniru koji se igra u februaru ili martu naredne godine.

„Nadamo se pomoći relevantih struktura našeg grada, ali i prijatelja kluba i sponzora. Bio bi veliki propust sviju nas da ne ispratimo ovaj rezultat djevojaka koje cijele godine vrijedno treniraju u teškim uslovima. Postigle su uspjeh nezabilježen u košarci našeg grada, nadamo se da su zaslužile podršku i bolje uslove za rad. One ne traže ništa više nego su zaslužile“, dodao je Ljuboja.

Iz KK Hunters poručuju da kadetkinje neće biti samo učesnice turnira, već će treninzima i maksimalnim zalaganjem pokušati da predstave Prijedor u najboljem svjetlu ali i da izbore plasman na završni turnir na nivou BiH.
Tekst i foto – KK „Hunters Prijedor“ i GradPrijedor.com

Comments are closed.