Velimir Stojnić-Greška odlučila pobjednika

Poslije poraza od Zrinjskog u šesnaestini finala Kupa BiH i eliminaciji iz ovog takmičenja šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Stojnić je na konferenciji za novinare istakao:
-Sam žrijeb za Kup nam je dao možda i najtežeg protivnika već na staru, znali smo kvalitete Zrinjskog i da će utakmica biti teška. Bila je ovo taktička utakmica u kojoj smo znali da će greška i jedan gol odlučiti pobjednika. Mi nismo iskoristili svoje prilike, a imali smo ih, u finišu utakmice otvorila se jedna situacija u kojoj naša odbrana nije reagovala kako treba i primili smo gol. Svojim igračima ne mogu ništa da zamjerim, odigrali taktički disciplinovano i kvalitetno, a Zrinjskom čestitam na pobjedi i Mostarcima želim sve najbolje u nastavku Kup takmičenja.

Starteg „zeleno-crnih“ nije propustio da istakne još nekoliko detalja.

-Koncepcijski smo poremećeni na terenu poslije povrede Borisa Savića koji je morao da napusti igru, a bili smo, u ovakvim situacijama, spremni da ubacimo našeg džokera Miloša Srndovića. Nije se dalo i onda smo morali da izvršimo određenu prekompoziciju i promjenimo zamisli. Okrećemo se prvenstvu i utakmici protiv banjalučkog Borca u nedjelju – rekao je trener Velimir Stojnić.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.