Za vikend „Kozara ultra trejl 2020“

Manifestacija „Kozara ultra trejl 2020“ biće održana u subotu i nedjelju, 1. i 2. avgusta, na području Nacionalnog parka „Kozara“, najavili su danas organizatori.

Dragan Vučenović iz Gradske uprave Prijedor naveo je da se očekuje oko 300 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Ukrajine, a da su ostali takmičari iz drugih evropskih zemalja otkazali učešće zbog epidemiološke situacije.

„Grad Prijedor prepoznaje takmičenja ovakvog karaktera i daje podršku u skladu sa svojim mogućnostima i finansijski i organizaciono, a s ciljem bogaćenja sportskih sadržaja na području lokalne zajednice. Nadamo se da će manifestacija ispuniti očekivanja, kao i prethodne dvije godine, i zahvaljujemo učesnicima i posjetiocima što će i ove godine uljepšati našu planinu“, rekao je Vučenović novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Udruženja „Kozara ultra trejl“ iz Banjaluke Nevena Stojaković navela je da se ove godine trče maraton od 45 kilometara, trejl od 23 kilometra, trka od deset kilometara za početnike i one koji nemaju snage, te trka za djecu od pet do 12 godina, ali ne i ultra od 111 kilometara.

„Otkazali smo samo ultra trku jer takmičari ne mogu doći. U BiH imamo takmičare koji je trče, ali nedovoljno da bismo je održali. Prvi put radimo i otvoreno prvenstvo Republike Srpske u planinskom trčanju. To je ove godine novo i nešto na šta smo ponosni i imamo veliki broj prijavljenih takmičara, a među njima i Lusiju Kimani“, istakla je Stojakovićeva.

Direktor Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević izrazio je zadovoljstvo što se manifestacija poput ove može održati bez obzira na otežane okolnosti, ističući da je godina počela bez snijega i da je nastavljena epidemijom, ali da je, uprkos tome, posjećenost na Kozari velika, te da se u danima vikenda broj posjetilaca kreće oko 3.000.

„Tokom ljeta veliki broj turista dolazi u Nacionalni park da uživa u ljepoti Kozare, da šetaju stazama, koriste mjesta za odmor i vidikovce. Prostora je mnogo i sigurno nema opasnosti od širenja zaraze ako se svi pridržavamo mjera“, kaže Romčević.

Comments are closed.