Zadovoljstvo u Fudbalskom klubu Radnik Urije iz Prijedora-Jesen ipak na Svalama

Nakon niza problema u Fudbalskom klubu Radnik Urije iz Prijedora pred početak prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, pošto su bukvalno „istjerani“ sa stadiona na „Svalama“ odlukom čelnika Fabrike keksa „Mira“, na čijem se zemljištu katastarski objekat nalazi, ipak su odahnuli. Ključnu ulogu u rješenju problema odigrao je načelnik opštine Marko Pavić na sastanku sa predstavnicima pomenute firme koji su popustili i prihvatili zahtjev „urijaša“ da odigraju jesenji dio prvenstva na terenu gdje su i do sada igrali, a takođe i njihov prethodnik, klub Žitopromet, od daleke 1975.godine.

– Dobili smo informaciju od načelnice Odjeljenja za društvene delatnosti Ljiljane Babić, kao i od Dragutina Rodića da možemo koristiti stadion do kraja oktobra, a da će se na proljeće tražiti lokacija za novo igralište u naselju „Urije“. U ime članova Upravnog odbora zahvaljujemo se načelniku opštine Marku Paviću, jer se svesrdno založio u rješavanje problema – priča predsjednik FK Radnik Urije Slaviša Kralj.

U fudbalskom kolektivu, koji poklanja veliku pažnju mlađim kategorijama, čiji su dometi zapaženi na brojnim takmičenjima, morali su da, zbog neizvjesne situacije, otkažu organizaciju međunarodnog turnira, predviđenog od 10. do 12.avgusta. Vjeruju da će za to biti prilika na proljeće kada bi i promovisali novu lokaciju.

– Odgodili smo i utakmicu prvog kola, kada smo trebali da budemo domaćini ekipi Omarske, pa ćemo je odigrati poslije drugog kola, u srijedu 22.avgusta. Zahvaljujemo se rukovodstvu premijerligaša BiH Rudar Prijedora, koji je dozvolio da se ovaj opštinski derbi-susret, zbog velikog interesovanja koje vlada za njega, odigra na Gradskom stadionu u Prijedoru – naglasio je Kralj.
Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.