Zahvalnost Nestoroviću

Povratnik u Prvu ligu Republike Srpske Rudar Prijedor poslije šest kola nalazi se na čelu tabele bez poraza. „Rudari“ privlače pažnju ljubitelja fudbala napadačkim stilom igre u kojem se ističe Saša Stjepić. Postigao je šest pogodaka, a samo Goran Kušljić iz gradiške Kozare u dosadašnjem toku prvenstva je jednom više zatresao protivničku mrežu.

– Odlično smo fizički pripremljeni, radimo maksimalno, a dobra atmosfera u ekipi i korektnost uprave doprinijeli su da rezultati budu na nivou renomea kluba koji postoji osam decenija – istakao je Stjepić.

Vižljasti 25-godišnji špic prošle sezone bio je najbolji strijelac Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, sa 25 golova u 28 mečeva. Ne samo da ima istančan osjećaj da se nađe na pravom mjestu pred mrežom rivala, već je i pokretljiv, a na sebi nerijetko „nosi“ po dva protivnička igrača. Ipak, nije se prethodno iskazao u pokušajima da se nametne u prvoligašima novogradskoj Slobodi i Kozari.

– Mnogo sam napredovao zahvaljujući šefu struke Darku Nestoroviću. Pružio mi je pravu šansu, vjeruje u mene, a kao nekadašnji sjajni centarfor koji uvijek teži igri na gol, mnogo mi je pomogao korisnim savjetima – nastavio je Stjepić.

Prijedorčani naredne dvije utakmice igraju pred svojim navijačima protiv Slobode i Famosa.

– Pruža nam se prilika da se „odlijepimo“ od pratilaca i učvrstimo se na prvom mjestu. Trudiću se da dam što više golova. Do kraja sezone vezan sam ugovorom za Rudar Prijedor, ali smo se ranije dogovorili da u slučaju dobre ponude mogu da odem u zimskoj pauzi. Međutim, o tome ne želim sada da razmišljam, jer su mi „rudari“ na prvom mjestu – dodao je Stjepić.

Na mogućnost da se nađe u reprezentaciji Republike Srpske u susretu protiv mlade selekcije Srbije, koji bi trebalo da se igra 19. novembra u Banjoj Luci, skromni mladić iz Kozarske Dubice bio je jasan.

– Naravno da bih se odazvao pozivu. Bila bi mi čast da branim boje Srpske u društvu mnogih odličnih igrača – rekao je Stjepić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.