Završen 14. Blanik kup

Danijel Špancer iz Aero-kluba „Međimurje“ pobjednik je ovogodišnjeg „Blanik kupa“, takmičenja pilota jedrilica u preciznom slijetanju koji je juče održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Špancer je sveukupni pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji sa 380 bodova, dok su pobjednici u konkurenciji Republike Srpske Damir Dračić iz AK „Prijedor“ sa 740 bodova, a u konkurenciji BiH član AK „Bihać“ Ibrahim Topić sa 580 bodova.

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji na otvorenom prvenstvu su članovi ekipe „Hrvatska 1“ sa 1360 bodova, na prvenstvu Republike Srpske članovi AK „Prijedor 2“ sa 2260 bodova, a na prvenstvu BiH ekipa AK „Bihać 1“ sa 1790 bodova.

Ispred organizatora Aero-kluba „Prijedor“ LJubiša Aramanda je rekao da je u ovom takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu „Urije“ juče učestvovalo četdesetak pilota, članova 13 ekipa iz šest zemalja, bivših jugoslovenskih republika.

„Sve je proteklo u najboljem redu, a bezbjednost takmičara bila je maksimalna“, dodao je Aramanda.

Riječ je o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici „blanik L-13“, koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja bio je da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Organizator 14. „Blanik kupa“ bio je Aero-klub „Prijedor“, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i grad Prijedor.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.