Završen košarkaški turnir i seminar

Proteklog vikenda u našem gradu je održan 5. Proljećni košarkaški turnir „Prijedor 2011“ za kadete u organizaciji KK „Hunters“ iz Prijedora kao i seminar koji je organizovan u sklopu istog. Moto ovogodišnje manifestacije je bio „rezultat u funkciji igrača, ne igrač u funkciji rezultata“. Odlično cjelodnevno druženje članova 4 kluba, fer i korektno ponašanje na terenu i na kraju osmjesi na licima svih učesnika, jesu najveća nagrada za sve. Odigrane utakmice su bile kvalitetne, većim dijelom neizvjesne(osim finala), a viđen je i jedan veliki preokret u posljednjim trenucima uz pogodak za pobjedu u zadnjoj sekundi meča.
Naime, igrači domaće ekipe KK „Hunters“ su u polufinalu protiv ekipe KK „Šampion Alf-om“ imali dosta problema sa gostima, loše su šutirali i cijelim tokom susreta bili su u minusu. U posljednjih 10 sekundi meća domaći igrači ulaze sa 4 poena zaostatka. Tada je Gnjatović pogodio šut za 3 poena, a nakon toga Marjanović „krade“ loptu protivniku, asistira za Dugića koji sa zvukom sirene pogađa za pobjedu. U finalnom susretu KK „Basket 2000“ iz Banja Luke je u svim segmentima nadvisio KK „Hunters“ te je slavio i više nego ubjedljivu pobjedu.
U nedjelju je na parketu SD „Mladost“ uz učešće oko 40 trenera sa regije Banjaluka održan trenerski seminar, na kome su viđena dva kvalitetna predavanja od strane prof. Nenada Trunića (prošlogodišnjeg selektora U17 reprezentacije Srbije) i prof. Mihajla Miljanića (kondicionog trenera KK „Igokea“). Na kraju je odigrana i revijalna utakmica, „sivi“ protiv „plavih“. Plan je bio da igraju kombinovana ekipa KK „Hunters“ i KK „Inđija“ protiv reprezentacije PKO Banjaluka. Nažalost, zbog toga što većina klubova nije poslala svoje igrače, „plava“ ekipa je bila sastavljena od igrača KK „Basket 2000“, KK „Sloboda ’73“ i KK „Hunters“ dok su za „sive“ igrali mladi košarkaši KK „Inđija“ i KK „Hunters“. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da su na kraju su slavili „plavi“ rezultatom 65:58.
Rezultati:
Polufinale:
KK „Basket 2000“ – KK „Inđija“ 86:73
KK „Hunters“ – KK „Šampion Alf-om“ 44:43
Utakmice za plasman:
za 3.mjesto: KK „Inđija“ – KK „Šampion Alf-om“ 64:72
za 1.mjesto: KK „Hunters“ – KK „Basket 2000“ 33:81
Tekst i foto – www.gradprijedor.com i KK „Hunters“

Comments are closed.