Zbog lošeg vremena Rudar Prijedor promijenio mjesto treniranja -Ljubija zamijenila Gradski stadion

Kiša koja već dva dana pada u našem gradu primorala je fudbalere Rudar Prijedora da privremeno promijene mjesto treniranja. Travu na Gradskom stadionu zamijenili su igralištem u Ljubiji koje je u odličnom stanju.

– Teren i trava u Ljubiji su zaista funkcionalni i kvalitetni, postoje određene poteškoće oko prevoza, odnosno potrošnja vremena u putovanju, ali ništa nije zabrinjavajuće, na sve se možemo naviknuti. Možda je malo i dobro da tokom prvenstvene pauze promijenimo mjesto rada jer moramo da sačuvamo teren za prvenstvene utakmice, pošto na njemu igraju i kadeti i juniori – rekao je šef struke Rudar Prijedora Velimir Stojnić.

Poslije Kup pobjede u Vlasenici protiv istoimenog drugoligaša i plasmana u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u Republici Srpskoj „rudari“ se pripremaju za prvenstveni „srpski derbi“ protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva na svom terenu u narednu subotu.

Zbog isključenja u Vlasenici pravo nastupa nema Veljko Vuković, dok su se vezista Duško Sakan i defanzivac Emilko Janković požalili na povrede.

– Nadamo se da će sve biti u najboljem redu do subote i meča sa Slavijom koji je za nas od izuzetnog značaja, sa nova tri boda ući ćemo mnogo mirnije u završnicu jesenjeg dijela Premijer lige BiH. Još uvijek ne možemo da shvatimo niti da se pomirimo s činjenicom na koji je način Vuković zaradio isključenje, ali to je fudbal, takve stvari se dešavaju. Možemo samo da se pitamo zbog čega je to na štetu Rudar Prijedora? Kiša koja pada u Krajini ne remeti nam planove i želim da čestitam mojim igračima na svim do sada uloženim naporima i profesionalizmu koji su ispoljili – istakao je trener Stojnić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.