Ženski košarkaški klub Mladost Prijedor-Pećanac novi trener

Košarkašice Mladosti počele su pripreme za svoju drugu sezonu u Premijer ligi BiH. Prijedročanke će u sljedećem prvenstvu voditi Mladenko Pećanac, koji je na klupi naslijedio Željka Krunića iz Banjaluke.

Novi trener je ujedno i svoj projekat iz glavnog grada Republike Srpske a radi se o školi košarke beogradskog Partizana, zajedno sa Boškom Zecom, prenio u grad na Sani.

Pećanac je svojevremeno, u prijeratnom periodu, kao trener ostvario niz zapaženih dometa sa prijedorskim košarkašima u juniorskoj konkurenciji, kako na nivou BiH, tako i tadašnje SFRJ.

– Izvjesno je da smo u odnosu na prošlosezonski sastav ostali bez Milene Rađenović, Sunčice Zec i Nataše Šobot, dok se to ne može još uvijek reći za Svjetlanu Nikšić i Sedinu-Nuru Halimić. Oslonićemo se na sopstveni igrački kadar, a ono što je poznato u sklapanju mozaika tima, neophodno je da osiguramo pojačanja za pozicije “jedan“ i “pet“. Postoji nekoliko kombinacija, a vjerujem da će do kraja ove sedmice sve biti poznato-rekao je Pećanac, koji je, uz profesora Luku Radoševića, bio osnivač ŽKK Mladost.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.