Žerić i Basara na „Jutarnjoj kafi“ kod Jadranke Rečević

Pomoćni trener „Rudar Prijedora“ Nedžad Žerić i portparol kluba Slavko Basara bili su gosti jubilarne, 900. emisije Radio Prijedora, „Jutarnja kafa“ koju vodi poznata i priznata radio voditeljka Jadranka Rečević, inače kako sama kaže, veliki fan FK „Rudar Prijedor“.

– Drago nam je da smo baš mi gosti u jubilarnoj emisiji i ovim putem se zahvaljujemo na pozivu – istakao je u uvodnim minutama kultne emisije Radio Prijedora pomoćni trener našeg kluba.

Razgovor je tekao kroz analizu jesenjeg dijela Premijer lige BiH u kojoj je „Rudar Prijedor“ poslije 15 odigranih kola na devetoj poziciji sa 21 osvojenim bodom, ali i o ambicijama u proljećnom dijelu.

– Naš cilj je da uz rezultate gradimo imidž kluba po savremenim fudbalskim standardima. Tako u našoj ekipi imamo Rusa gruzijskog porijekla Apolona Lemondžavu koji je u naš grad i klub stigao iz slavnog Ajaksa, ali i Azeveda Kruza koji će nastupati za reprezentaciju svoje zemlje, Dominikanske Republike na Kupu Kariba. Želja nam je da formiramo mlade igrače i budemo prepoznatljivi po tome – rekao je Basara.

Žerić je govorio i o profesionalizmu, odnosu igrača i trenera, novoj ulozi u ovoj sezoni.

– Igrači u svakom trenutku, bili na odmoru ili ne, moraju da shvate u kakvoj su poziciji i da vode računa o svojim profesionalnim obavezama, ne smije da bude opuštanja. Biti fudbaler je isto što i raditi bilo koji drugi profesionalni i odgovorni posao. Naša ekipa je spoj mladosti i iskustva i želja nam je da na proljeće zauzmemo mjesto u gornjem dijelu tabele. Imamo dobre preetpostavke za ostvarenje zacrtanih ambicija – istakao je Žerić na kraju razgovora.

Comments are closed.