Zrinjski – Rudar Prijedor 1:2, prekid u 76. minuti

Utakmica 11. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Rudar Prijedora prekinuta je u 76. minuti zbog velikog nevremena, velike količine padavina i snažnog vjetra, pa je glavni sudija Irfan Peljto iz Sarajeva poslao igrače u svlačionicu poslije nekoliko viđenih munja iznad brda oko Mostara.

Rudar Prijedor je održao čas iz modernog fudbala „plemićima“ koji su igrali u podređenom položaju, pravo je čudo kako Prijedorčani nisu postigli još nekoliko golova u prvih 45 minuta.

Poveli su Prijedorčani iz školske akcije kada je lopta došla do Harisa Handžića koji je lijevom nogom sa desne strane pogodio suprotni ugao golmana Adnana Hadžića. Bilo je to u 36. minuti.

Uz ovaj pogodak „rudari“ su imali još dvije ili tri šanse, a neke od njih su zaustavljene zbog ofsajd pozicija.

S početkom drugog dijela kiša je počela da pada i bila sve žešće i jače.

U nastavku, prvo je u 60. minuti nestalo električne energije na stadionu „Pod Bijelim brijegom“, prekid je trajao osam minuta, a onda je igra nastavljena. Pljusak je pojačavao, uslovi za igru su bili sve teži i teži.

Ipak, Prijedorčani su i u takvim uslovima bili bolji i postigli pogodak u 69. minuti. Poslije greške odbrane „plemića“ u 69. minuti kapiten Borislav Mikić je pogodio poslije dodavanja Handžića.

Potom je Zrinjski u 74. minuti postigao pogodak, a onda se igralo još 120 sekundi kada je sudija Peljto pokazao igračima da idu u svlačionicu.

Kasnije je glavni arbitar iz Sarajeva sa kapitenima Marinom Aničićem i Borislavom Mikićem izašao na teren i još jednom se uvjerio da ne postoje uslovi za odigravanje meča, pa je susret prekinut u 76. minuti uz vođstvo Prijedorčana od 2:1.

Mostar – Stadion: „Pod Bijelim brijegom“
Gledalaca: 450
Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)
Strijelci: Pehar u 74. minutu za Zrinjski, a Handžić u 36. i Mikić u 69. minutu za Rudar Prijedor
Žuti kartoni: Handžić (Rudar Prijedor)

ZRINJSKI:
Hadžić, Marković, Radeljić, Marjanović, I. Aničić, Pehar, Šćepanović, Miličević, Stojkić (od 46. Čilić), Muminović (od 68. Bubalo), M. Aničić
Trener: Dragan Perić

RUDAR PRIJEDOR:
Bodiroga, Kruz, Savić, Ramić, Handžić, Janković, Puljić (od 68. Topić), Bajalica, Mikić, Kokanović, Vuković
Trener: Velimir Stojnić

Foto – Zrinjski.info

Comments are closed.