Zvanično otvoren Prijedor open 2012

Svečanim otvaranjem turnira sinoć je i zvanično počeo 39. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“ odnosno 9. ITF Futures „Prijedor open 2012“. Kako je potvrdio Mišo Rodić, predsjednik Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“, turnir je organizovan uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Prijedor na čelu sa načenikom Markom Pavićem i generalnog sponzora, kompanije „Arcelor Mittal Prijedor“.
Od 32 učesnika na 39. Memorijalu „Dr Mladen Stojanović“, 19 tenisera je to pravo ostvarilo na osnovu plasmana na ATP listi, 9 je ušlo na osnovu kvalifikacija dok četvorica tenisera igraju po pozivu organizatora i domaćina, TK „Dr Mladen Stojanović“. Kroz kvalifikacije nastup u glavnom dijelu turnira izborili su Saso Bende, Tomislav Ternar (Slovenija), Romain Sichez (Francuska), Mate Delić, Ante Delić, Krešimir Ritz, Matej Sabanov i Kristijan Mesaroš (Hrvatska) i Levente Godry (Mađarska). Finalni meč „Prijedor opena 2012“ u konkurenciji dublova igra se u subotu, 26. maja, dok je finale singla na rasporedu u nedjelju, 27. maja uz direktan prenos na RTRS-u.
Nagradni fond turnira je 10.000 dolara, pobjednik će uz novčanu nagradu osvojiti i 18 ATP bodova dok će finalisti pripasti 12 ATP bodova. Glavni sudija „Prijedor opena 2012“ je Vladimir Erg iz Hrvatske a osim BiH tenisera u Prijedoru nastupaju igrači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Kine, Mađarske, Švajcarske, Francuske, Italije, Austrije, Slovačke, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Rusije i Njemačke.
Prvi nosilac je Mirza Bašić iz BiH koji se trenutno nalazi na 301. mjestu ATP liste. Treba reći da je već u prvim susretima glavnog turnira ispao Prijedorčanin Aleksa Milojica koji je imao specijalnu pozivnicu organizatora. Njega je sa 2-0 u setovima eliminisao Matej Sabanov iz Hrvatske.

Comments are closed.