U Prijedoru 323 osobe pod nadzorom i u izolaciji, nema zaraženih korona virusom

U toku dana 128 osoba se prijavilo Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Prijedor i trenutno su u ovom gradu 323 osobe ukupno u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.

Epidemiolog Milica Otković izjavila je nakon večerašnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora da su sve osobe koje su se danas javile prema preporuci Ministarstva zdravlja stavljene pod izolaciju.

– Oboljelih nema, svi ovi što su se javili nemaju nikakvih simptoma. Molim osobe koje na granici dobiju papir za izolaciju da ne dolaze u Domove zdravlje nego putem broja telefona 052/238-104 se nama obrate da im damo uputstvu – istakla je Otkovićeva.

Ona je dodala da je Dom zdravlja danas dobio još dva broja za telefonske pozove koji će sutra biti objavljeni.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, izjavio je da se Štab za vanredne situacije večeras sastao kako bi usaglasio stavove nakon današnje odluke Vlade RS da proglasi vanrednu situaciju.

– Mogu saopštiti da ni u ovom trenutku nema zaraženih osoba korona virusom. Promjena od danas je da je od 195 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a 128 u izolaciji, znači povećava se broj ljudi, oni većinom dolaze iz inostranstva, to su podaci do 16 sati, ali ponavljam još jednom, nema zaraženih korona virusom – izjavio je Đaković.

On je apelovao na građane da ne šire netačne informacije putem društvenih mreža.

– Građanstvo je i ovako pod velikim opterećenjem i dešava se da imamo jako puno ljudi koji su zabrinuti i stvara se panika, molim sve savjesne građane da ne čine takve stvari jer stvaraju uslove za dodatna uznemiravanja i paniku. Gradski Štab će raditi sve da spriječi dolazak virusa i njegov razvoj, a ako bi se pojavio u gradu Prijedoru apelujem na građane da žive u miru i poštuju sve mjere koje su propisane ranijim odlukam Štaba za vanredne situacije i posebno da vode računa o ličnoj higijeni i higijeni prostora u kojem žive – rekao je Đaković.

Kompletno saopštenje možete pročitati na adresi Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora – 16.03.2020. – 20:00h.

Autor: Bojana Majstorović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.