Kutanjac: Šabić pucao na ranjenog policajca

Foto: Jelena Đurđević – Nezavisne novine

Tubin je pokušao ustati, ali je opet pao, pa sam ga svukao ispod kuće, ispod jedne obale, da ga zaštitim, a on mi je rekao da bježim pa sam se sakrio malo dalje kod neke štale, ispričao je juče u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva Ante Kutanjac na suđenju Marku Šabiću (44) za ubistvo policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Ravskoj, kod Prijedora.

On je rekao da ga je 21. aprila lani pozvala Markova supruga i rekla da je nožem ubo oca, a po dolasku sa sinom ispred kuće zatekao je njegovog oca Veselka krvavog.

Kako je rekao, Marko je bio u kući, a ubrzo je stigao policajc Tubin i pitao šta je bilo i gdje je Boki, kako je zvao optuženog Marka.

„Rekao nam je da će on s njim to srediti, ušao je u hodnik i rekao: ‘Boki, izađi, nemoj se z…’, a Marko mu je odgovorio da neće da izađe“, kazao je Kutanjac, inače Šabićev zet.

Ubrzo je kroz odškrinuta vrata toaleta, gdje bio optuženi, vidio cijev puške, a zatim je uslijedio pucanj. Vidio je Tubina koji se uhvatio za stomak i istrčao.

„Rekao je: ‘Bježite, ranjen sam, pobiće nas.’ Otrčao sam iza kuće, a on je krenuo za mnom, pao je i tad je ispalio dva hica prema kući. Pokušao je ustati i opet je pao, pa sam ga svukao ispod kuće, ispod jedne obale, da ga zaštitim, a on mi je rekao da bježim pa sam se sakrio malo dalje kod štale“, kazao je Kutanjac.

Kako je ispričao, optuženi je tada ispalio dva hica prema Tubinu, koji je uzvratio.

Prema njegovim riječima, optuženi nije mogao da vidi Tubina kada je drugi put pucao na njega, ali je mogao da čuje kako jauče i tako zaključi gdje se nalazi.

Prisjetio se da je odvukao Tubina te da su mu pokušali pomoći i zaviti ranu.

„Bio je svjestan i govorio samo ‘vozite, vozite’. Pitali smo ga da li smijemo koristiti policijski službeni auto, na što je rekao samo da ga vozimo“, rekao je Kutanjac.

Vidio je da je došao drugi policajac, kojem se optuženi predao. Tubin je odvezen u bolnicu u Prijedoru, gdje je i premino.

Povezane vijesti:
Marku Šabiću određen pritvora zbog ubistva policajca i pokušaja ubistva oca
Sahranjen policijac Slađenko Tubin
Ispitan ubica policajca Slađenka Tubina: Šabić ćutao na saslušanju
Dodik izjavio saučešće porodici ubijenog policajca
Otac Prijedorčanina koji je usmrtio policajca stabilno
MUP RS se potresnim riječima oprostio od policajca hrabrog srca
Krvavi Uskrs u Prijedoru: Pokušao ubiti suprugu, ranio oca i kćerku, pa usmrtio policajca
Preminuo policajac u kojeg je pucao Marko Šabić
Drama u Prijedoru: Muškarac ubo oca nožem u grudi pa izrešetao policajca

Autor: Ljiljana Radić – Nezavisne novine

Comments are closed.