Marko Šabić negirao krivicu: Na policajca pucao u uračunljivom stanju

Marko Šabić (44) iz Gornje Ravske kod Prijedora u vrijeme napada na svog oca Veselka i policajca Slađenka Tubina bio je uračunjiv, saznaje “Glas Srpske”.

To je utvrđeno vještačenjem optuženog, koje je nedavno dostavljeno Republičkom tužilaštvu, koje Šabića tereti za pokušaj ubistva oca, te ubistvo policajca Tubina.

Šabić je juče u banjalučkom Okružnom sudu rekao da nije kriv za djela za koja ga tereti Tužilaštvo. On se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen nakon potvrđivanja optužnice.

Nakon što se izjasnio o krivici, predmet protiv Šabića biće upućen sudskom vijeću, koje tek treba da zakaže početak glavnog pretresa.

Republičko tužilaštvo tereti Marka Šabića da je poslije svađe sa suprugom 21. aprila napao oca Veselka. Navedeno je da je na oca nasrnuo kada je ovaj stao u odbranu snahe. Prišao mu je i nožem ga ubo više puta u leđa.

Porodica je odmah obavijestila policiju, koja je brzo stigla, ali je Šabić patrolu sačekao s lovačkom puškom i čim je policajac Tubin ušao u kuću i rekao mu da baci oružje, on je na njega zapucao i pogodio ga u stomak.

Nasilnik je uhapšen, a policajac je odvezen u bolnicu i Prijedoru, gdje je preminuo.

Mještani Gornje Ravske nakon zločina su ispričali da se optuženi i ranije sukobljavao sa policijom, te da je čak ulazio u policijsku stanicu i napadao policajce.

Oni su kazali da je Šabić viđan kako hoda nag u javnosti i da je ranije koristio narkotike. Nezvanično, optuženi Šabić je ranije imao određenih psihičkih problema i više puta se liječio na psihijatriji, zbog čega je ranije izbjegao odlazak u zatvor.

Povezane vijesti:
Marku Šabiću određen pritvora zbog ubistva policajca i pokušaja ubistva oca
Sahranjen policijac Slađenko Tubin
Ispitan ubica policajca Slađenka Tubina: Šabić ćutao na saslušanju
Dodik izjavio saučešće porodici ubijenog policajca
Otac Prijedorčanina koji je usmrtio policajca stabilno
MUP RS se potresnim riječima oprostio od policajca hrabrog srca
Krvavi Uskrs u Prijedoru: Pokušao ubiti suprugu, ranio oca i kćerku, pa usmrtio policajca
Preminuo policajac u kojeg je pucao Marko Šabić
Drama u Prijedoru: Muškarac ubo oca nožem u grudi pa izrešetao policajca

Autor: Nebojša Tomašević – Glas Srpske

Comments are closed.