Povrijeđeni otac i sin iz Prijedora nisu više u komi

Pedesetsedmogodišnji radnik „Prijedorčanke“ Duško Milanović i njegov osamnaestogodišnji sin Ognjen, koji su bili u komi nakon što se otrovali gasom u industrijskoj cisterni za prevoz voća, odvojeni su od aparata za mehaničku ventilaciju i trenutno su svjesni.

To je za „Nezavisne“ potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje su obojica hospitalizovani.

„Pacijent D.M. (1961) je trenutno svjestan i odvojen je od aparata za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene. Pacijent O.M. (2000) je takođe trenutno svjestan i odvojen je od aparata za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene“, kazali su iz UKC RS.

„Nezavisne“ nezvanično saznaju da prvi rezultati istrage ukazuju da su se otac i sin preksinoć potrovali nakon što su ušli u cisternu u koju je Ognjenu upao telefon.

„Ognjen je čistio i crijevom prao cisternu, koja je prethodno dovezla voće. Najednom je, po svemu sudeći, mladiću unutra upao telefon i on je sišao dolje, kako bi ga izvadio. Međutim, zbog gasova se onesvijestio“, pojašnjava sagovornik „Nezavisnih“.

Radnici pokušavaju da ga izvuku, u čemu ne uspijevaju, a onda za njim u cisternu uskače i otac.

„Međutim, odjednom je sve zadesio novi šok. U nesvijest ubrzo pada i Duško“, precizirao je sagovornik „Nezavisnih“.

Zbog trovanja otrovnim gasom, otac i sin su prevezeni u Opštu bolnicu Prijedor. Odatle su transportovani u Banjaluku, u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS, gdje se i sada nalaze.

Vezane vijesti:
Otac i sin se otrovali gasovima u Prijedoru
Tragedija u Prijedoru: Sin i otac u kritičnom stanju zbog mobilnog telefona
Prijedorčanin i njegov sin u komi

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.