Hrabra majka izgubila posljednju bitku

Hrabra majka Jelena Trikić izgubila je bitku za život. Uprkos ogromnoj želji da bude uz svog sina Nikolu, koga je rodila iako je imala tumor na mozgu, umrla je noćas na Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka.

Jelenina majka Milkica danas je jecajući jedva izgovorila „umrla je“.

– Sahrana će biti u Drvaru – bilo je sve što je Milkica smogla snage da kaže.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka saopšteno je da je Jelena Trikić poslije teške bolesti i duge borbe za život preminula u noći između subote i nedjelje, u 1.25 časova.

– Preminula je 39 dana poslije poroda – potvrdila je dežurni ljekar Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vesna Ećim.

Jelena je početkom oktobra rodila zdravog dječaka uprkos tumoru na mozgu. Bolest joj je otkrivena 2007. godine i imala je dvije operacije. Odbila je da se liječi jakim citostaticima kako bi imala mogućnost da ostane trudna. Tokom trudnoće njeno liječenje je obustavljeno, a bolest uznapredovala.

Više od mjesec se hrabro borila sa bolešću i uživala u ulozi majke, koju je toliko željela.

Ginekolog Slobodan Grahovac, koji je obavio Jelenin porođaj, istakao je da je njeno stanje bilo dosta teško i prije trudnoće.

– Poslije porođaja Jelena se osjećala dobro, mogla je čak i da ustaje da ode da vidi Nikolu. To pokazuje koliko je bilo pozitivnih hormona sreće koji su je držali jakom. Njena želja da ima potomstvo bila je ogromna – kazao je Grahovac.

Dodao je da su koristili svaki trenutak kada je Jelena budna da je odvedu da vidi bebu.

– U posljednje vrijeme ona nije mogla ni ići do Nikole, jer je uglavnom spavala, pa smo ga donosili kod nje. On joj je davao snagu, ali ipak je bolest bila jača i pobijedila majku koja je se hrabro borila – rekao je Grahovac.

Jelenino zdravstveno stanje pogoršalo se u posljednjih 15 dana, a nije mogla da primi ni hemoterapije.
Nikola

– Mali Nikola je dobro, odlično napreduje i ima kilažu dovoljnu da može da bude otpušten iz bolnice. Ipak će ostati još nekoliko dana, dok ne prođe sahrana, tako će biti bolje – rekao je Grahovac.
Glas Srpske

Comments are closed.