Jelena će dobiti i ovu bitku! – Majka i rodbina veruju u izlečenje mlade Prijedorčanke

Medicinske statistike govore da Prijedorčanka Jelena Trikić (32), koja je rodila zdravo dete uprkos tumoru na mozgu, neće dugo živeti, ali njena majka i rodbina veruju u čudo.

Milkica Trikić, čijoj je ćerki heroju pre pet godina otkrivena teška bolest, ističe da postoji nada u Jelenino izlečenje.

– Verujem da bi lečenje u inostranstvu kod najboljih svetskih neurohirurga dalo rezultat, jer se moja ćerka nikada nije predavala. Vedra i aktivna je bila posle svih operacija na mozgu, kao i posle trudnoće kojom je ugrozila sebi život i pogoršala zdravstveno stanje zatraživši privremeno lečenje blažom hemoterapijom – kaže baka Milkica.

Lekar Slobodan Grahovac, koji je porodio Trikićevu, navodi da je ovo prvi slučaj u RS da je pacijentkinja sa tumorom na mozgu uspela, na vlastitu odgovornost, da iznese trudnoću.

– Čak je bilo pitanje hoće li se probuditi iz anestezije. Ipak, uspešno se oporavila, u svakodnevnom je kontaktu sa bebom i psihološki je stabilna. Majčinstvo i želja koju je ostvarila održavaju je u životu i produžavaju ga – objašnjava Grahovac.

On otkriva da će konzilijum najboljih domaćih onkologa i neurohirurga ovih dana odlučiti o Jeleninom daljem lečenju.

Milkica Trikić kaže da je presrećna što je dobila unuka Nikolu, koji je juče napunio 15 dana.

– Dobro je, hvala bogu. Dobija na kilaži i napreduje, a trebalo bi da izađe za desetak dana. S druge strane, teško mi je zbog Jeleninog stanja. Ona ne izlazi, već ostaje na neurologiji i onkologiji. A kako žive Jelena i Goran? Teško. Mala je ta Goranova prosvetna plata. Žive kod njegove porodice koja je izbegla iz Ključa i kuću menjala za Prijedor. Sebi su uredili potkrovlje kada su se venčali – priča Milkica.

Svi koji žele da pomognu lečenje ove hrabre žene novac mogu uplatiti na žiro-račun NLB Razvojnoj banci Banjaluka broj 562-099-810-914-3264, a devizne priloge na račun: NLB Razvojna banka Banjaluka-14752561 (SWIFT BIC: RAZBBA22, IBAN: BA395620998109143361) na ime Jelenine majke Milkice Trikić, naznaka – za lečenje Jelene Trikić.
Press RS

Comments are closed.